A Microsoft a héten egy olyan új frissítést adott ki Windows 10 rendszeréhez, ami végre kijavít egy rakás azokban felfedezett, nem biztonsági jellegű hibát. Ezek többek között az Intéző, a Windows Hello, valamint vezeték nélküli kapcsolatok működésében okoztak problémát, de volt olyan is, ami egyes alkalmazások, mint pl. az Excel lefagyását okozhatta.

Ugyanakkor a frissítés nem a rendszer két hónappal ezelőtt kiadott, legújabb verziójában javítja a szóban forgó működési rendellenességeket, hanem a Windows 10 még tavaly kiadott két változatában: a 1903-as és 1909-es verziószámmal érkező 2019 Májusi Frissítésben, valamint a 2019 Novemberi Frissítésben.

Jelenleg nem egyértelmű, hogy ez azért van, mert a Microsoft ezek a hibákat korábban már kijavította a közelmúltban megjelent 2020 Májusi Frissítésben is, vagy azért, mert utóbbihoz csak később fogja elérhetővé tenni azt a javítócsomagot, ami végre ezekben is kiküszöböli a szóban forgó működési rendellenességeket, remélhetőleg a csak azt érintő bugokkal egyetemben.

Utóbbiakból sajnos már most legalább fél tucatnyi súlyosabb ismert, amik pl. ok nélkül törölnek egyes alkalmazásokat a gépről, tévesen internet-kapcsolati hibát jeleznek, vagy belassítják a gép működését és törlik a leveleket a Gmail-ből, valamint elrontják a felhős szinkronizációt a rendszerben.