A Microsoft a napokban kénytelen volt elismerni, hogy sikerült egy újabb, viszonylag súlyos hibát azonosítani Windows 10 rendszere újabb kiadásaiban. A kellemetlen bugnak köszönhetően a felhasználók képtelenné válnak a rendszer két fontos biztonsági funkciójának használatára, amik segítségével a kártevőkkel és hackertámadásokkal szemben védekezhetnek.

Ha ugyanis az érintett gépeken a felhasználók megpróbálják elindítani a Windows Defender Application Guard-ot (WDAG) vagy a Windows Sandbox-ot, egy hibaüzenetet kapnak. Ezeket a technológiákat egyébként arra lehetne használni, hogy az ismeretlen forrásból származó vagy veszélyesnek ítélt programokat, illetve webalkalmazásokat a rendszer egy olyan, elszeparált részébe zárják, ahonnan azok nem tudnak károkat okozni előbbiben.

A Microsoft szerint a hiba "mérsékelhető" a Windows újraindításával, ami vélhetően azt jelenti, hogy akkor egy ideig talán nem jelentkezik az - de idővel újra felbukkanhat. A cég mindenesetre már dolgozik a probléma állandó megoldásán, de egyelőre nem tudta megmondani, hogy mikorra készülhet el az.