Az LG, miután múlt a hét elején leleplezte az eddig megszokottól alapvetően eltérő formátumú Wing telefonját, újabb formabontó kommunikációs eszköz kiadására készül. A cég ugyanis a jelek szerint egy másik mobilt is bemutat majd hamarosan, aminek második kijelzőjét azonban nem kifordítani, hanem kihúzni lehet majd az első mögül.

Legalábbis ezt engedi sejtetni az a pár másodperces animáció, amit az LG még a Wing bemutatójának végén rejtett el, de amire csak a napokban figyelt fel a CNET. Ezen ugyanis egyértelműen egy olyan eszköz látható, aminek elsődleges kijelzője mellé, illetve fölé egy másik is kihúzásra kerül annak belsejéből - ezáltal végül egy, az eredetinél nagyobb megjelenítőfelületet eredményezve rajta.

A pár másodperces animáció egyértelműen egy kihúzható kijelzős telefon körvonalait ábrázoljaA pár másodperces animáció egyértelműen egy kihúzható kijelzős telefon körvonalait ábrázolja

Bár az LG a Wing bejelentésekor egyértelművé tette, hogy nem az lesz az egyetlen, a megszokottól alapvetően eltérő formátumot alkalmazó telefonja, arra nem számítottunk, hogy a cég már most előhozakodik egy másik újszerű formátummal is. Ugyan azt nem tudni, hogy a széthúzható mobilt a gyártó mikor tervezi leleplezni, maga a tény, hogy már most megvillantotta azt arra utal, hogy erre vélhetően már nem kell sokat várni.

Az ugyanakkor még kérdés, hogy a fogyasztók mennyire lesznek fogékonyak az utóbbi másfél évtizedben egyeduralkodóvá válótól eltérő eszközformátumokra, és a különleges eszközöknek milyen eladási számokat sikerül majd produkálnia.

Ha sikeresek lesznek, akkor szinte biztos, hogy az LG után más gyártók is megjelennek hasonló kialakítású telefonokkal, sőt, talán egy új fejlesztési hullám indul el a piacon, aminek keretében a cégek sorra mutathatnak majd be egyedi megoldásokat alkalmazó új, innovatív eszközformátumokat.