Amikor a Microsoft egy hónap múlva elérhetővé fogja tenni mindenki számára a Windows 10 következő verzióját, ahhoz mindjárt azonnal egy óriási javításgyűjteményt is mellékelni fog. A 2020 Októberi Frissítésben ugyanis Redmond már most, kiadása előtt közel félszáz különböző működési hibát azonosított.

Ez derül ki a cég által kedden közzétett "KB4577063" frissítés részletes leírásából, ami az új rendszer első javítócsomagját képezi. Az általa korrigált hibák között van, ami a beépített Linux egy komoly hibáját orvosolja, de a pakkban van a csoportházirenddel, a PowerShell konzollal, vagy éppen a beépített vírusirtóval, a Windows Defenderrel kapcsolatos problémákat elhárító javítás is.

Szintén elhárításra kerül benne egy, a rendszer véletlenszerűen újraindulását okozó bug az lsass.exe folyamatban, egy rakás hálózati hiba, valamint a távoli asztalelérésben (Remote Desktop), a Mixed Reality eszközök kezelésében és az IIS menedzsmenteszközeiben azonosított problémák is.

A Microsoft egyelőre nem közölte, hogy pontosan mikor tervezi kiadni a Windows 10 következő - az Insider felhasználók számára már elérhető - verzióját, de mivel a cég korábban már egyértelműen a Windows 10 2020 Októberi Frissítés nevet adta neki, ezért - ha csak nem kerül felfedezésre abban valami katasztrofális probléma - várhatóan legkésőbb a jövő hónap végéig elérhetővé fogja azt tenni az átlagfelhasználók számára is.