A napokban újabb átrendeződés történt a világ leggazdagabb embereinek listáján, miután Elon Musk, aki éppen csak pár hónapja nyomta le azon Bill Gates-t most újabb helyet ugrott előre. A Tesla vezérének ugyanis sikerült beelőznie az eddigi listavezető Amazon-alapító Jeff Bezos-t is, ezzel pedig elfoglalnia a világ leggazdagabbjának kijáró képzeletbeli trónt a rangsor élén.

Musk az előretörést elsősorban a Tesla-részvények szárnyalásának köszönheti, amikből 38 milliónál is többet birtokol, bár egyéb érdekeltségei is vannak. Vagyona az autógyártó papírjainak az utóbbi hónapokban történő szárnyalását köszönhetően immár a 185 milliárd dollárt is elérte, ami kerek 1 milliárddal több, mint amennyire Bezos vagyonát becsülik jelenleg a szakértők.

A Tesla-vezér élre törése azért is érdekes, mert egy évvel ezelőtt, 2020 elején teljese vagyonát még csak 27 milliárd dollárra becsülték, ami nem csak, hogy a mostani alig egy hetede volt, de amivel akkor még éppen csak befért a világ leggazdagabbjait rangsoroló lista első 50 helyére.