Bár a Rockstar egyelőre mélyen hallgat arról, hogy mikor és hogyan tervezi folytatni nagysikerű Grand Theft Auto játéksorozatát, a héten mégis napvilágra kerülhettek az első információk ezzel kapcsolatban. Ezekből kiderült, hogy a széria következő darabja, a GTA 6 egy, az eddigiektől eltérő megközelítést alkalmaz majd a játék főhőseivel kapcsolatban.

Ugyanis míg a megelőző részek mindegyikében vagy egy vagy több, de minden esetben férfi karakter volt a főszereplő, ez az új játékban meg fog változni. A GTA 6-ben a szivárgások szerint ugyan továbbra is lehet majd férfi karaktert is választani, de aki akarja, egy női figura bőrébe bújva is szórakozhat majd a játékkal.

A szivárgás - amit persze érdemes fenntartással kezelni - nem részletezte, hogy ez mindössze kozmetikai különbséget jelent -e az egyébként ugyanazokkal a képességekkel felvértezett és egyjátékos módban ugyanazt a történetszálon végigvándorló karakter vonatkozásában, vagy a női és férfi főhősök esetleg eltérő képességekkel, vagy akár eltérő történettel és küldetésekkel rendelkeznek -e majd; némileg hasonlóan ahhoz, hogy a GTA V esetében is már több különböző figura közül lehetett választani.

Korábban egyébként még az szivárgott ki az új játékról, hogy az majd Kolumbia fővárosában - vagy legalábbis egy arról mintázott képzeletbeli városban - játszódik majd, megjelenésére pedig a Take Two kiadó egy korábbi üzleti előrejelzése szerint valamikor 2023 második felében (tehát kb. két év múlva) lehet majd számítani.