Bár az autók különböző módokon történő tuningolása a pénzügyileg eleresztettnek mondható és/vagy erős kisebbségi komplexusokkal küzdő járműtulajdonosok körében bevett dolognak számít, egyiküknek olyant sikerült gurítani a témában, ami erősen eltér a megszokottól. Az illető ugyanis úgy alakította át BMW i8-át, hogy abba egy komplett Bitcoin-bányát is beszerelt(etett).

Az autó csomagtartójában elhelyezett bánya összesen 6 darab Nvidia RTX 3080 kártyából, valamint az ezek működését összefogó és irányító alaplap+processzor+memória kombóból áll. A konfiguráció tápellátását az elektromos autó akkumulátorai biztosítják, amik így elméletileg akár utazás közben is tudják biztosítani a kriptovaluták utáni folyamatos kutatást.

A BMW i8 csomagterébe szerelt, 6 darab RTX 3080-ból álló kriptovaluta-bányaA BMW i8 csomagterébe szerelt, 6 darab RTX 3080-ból álló kriptovaluta-bánya

A tulajdonos elismeri, hogy a megoldása abszolút nem praktikus, mivel csak nyitott csomagtartó mellett lehet a konfiguráció túlmelegedését elkerülni. Ugyanakkor elmondása szerint célja nem is valamiféle gyakorlati haszon elérése volt, hanem csak "a gamereket szerette volna idegesíteni", vélhetően az egyébként is alig kapható, valamint méregdrága kártyák a szintén kisebb vagyonba kerülő autóba bezsúfolásával.