A napokban egy újságírónak végre sikerült szóra bírnia a Take-Two kiadót azzal kapcsolatban, hogy mikor is lehet számítani a Grand Theft Auto következő játékának kiadására. A cég ugyanis mindeddig nem volt hajlandó egyáltalán semmit sem mondani az új játékról - igaz, a mostani válaszában sem volt sok köszönet.

Strauss Zelnick, a kiadó vezetője ugyanis a riporteri kérdésre annyit mondott, hogy "a Rockstar [a GTA 6 fejlesztője] még nem jelentette be új cím piacra dobását - és ha lesz ilyen bejelentés, azt a Rockstar fogja megtenni". A vezető ezzel egyrészt érdemben semmit nem volt hajlandó elárulni a GTA 6 potenciális érkezési dátumáról, másrészt egyértelművé tette, hogy a továbbiakban őt ne is kérdezzék erről.

Bár ez első rosszul hangzik a játéksorozat rajongói számára, egyesek szerint maga a tény, hogy Zelnick válaszában igazából csak elzárkózott a kérdés érdemi megválaszolásától, de nem cáfolta egyértelműen a játék létezését, önmagában is pozitívnak tekinthető, és azt jelenti, hogy a GTA 6 már javában fejlesztés alatt áll, csak még nincs eldöntve, hogy a folyamat mikorra záródhat majd le.

Az mindenesetre biztos, hogy lassan már nagyon itt lenne az ideje az új rész bejelentésének, mivel még soha nem telt el annyi idő a sorozat két részének kiadása között, mint amennyit a GTA V kiadása óta. Utóbbira ugyanis még 2013-ban, tehát 8 éve került sor - kétszer annyi ideje, mint amennyit anno a GTA: San Andreas és a GTA IV, és több mint másfélszer annyi, mint amennyit a GTA IV és a GTA V kiadása között kellett várni.