A Samsung a napokban egy olyan weboldal indított el, amitől azt reméli, hogy segít majd készülékei - tágabb értelemben pedig az Android - használatára átcsábítani a jelenleg iPhone-t használókat. A cég új iTest weblapja ugyanis utóbbiak számára úgy teszi kipróbálhatóvá a Google robotos rendszerét, hogy ehhez nem kell készüléket vásárolniuk, de még csak kölcsön sem kérniük valakitől.

Ehhez mindössze elég, ha erre a linkre kattintva megnyitják a Samsung által létrehozott weboldalt, ami a böngészőjükben utánozza egy tipikus Galaxy telefon működését. Bár a funkciók a dolog működéséből adódóan nyilvánvalóan korlátozottak (tehát pl. nem lehet egy valódi hívást lebonyolítani a készülékkel, és plusz alkalmazásokat sem lehet telepíteni), ezek bőven elegendők lehetnek annak megmutatására, hogy semmi ördöngösség nincs az Androidban, és hogy ha megtetszik nekik egy ilyen készülék, gond nélkül át tudnak váltani használatára.

Az iTest közvetlenül az iPhone-on teszi lehetővé az Android kipróbálásátAz iTest közvetlenül az iPhone-on teszi lehetővé az Android kipróbálását

Sőt, az iTest mindjárt az orruk alá dörgöli azt is, hogy erre jó okuk is van: pl. az, hogy az Android és a Galaxy telefonok olyan szabadságot ad nekik, amilyenről az iPhone-on nem is álmodozhatnak. Ugyanis a virtuális telefonon felhívható Galaxy Store-ban első helyen mindjárt a Fortnite köszön szembe velük, ami iPhone-okra egyáltalán nem elérhető már, a játékot készítő Epic Software és az Apple között kitört jogi csatározás miatt.