Már-már kafkainak ható történet játszódott le a napokban Kanadában, ahol rendőrök egy gyanúsan "imbolyogva" haladó autóra lettek figyelmesek, ami hirtelen mozdulatokkal ide-oda csalingázott a felfestett útburkolati jelek között. Amikor azonban a hatóság képviselői ittas sofőrre gyanakodva megállították a járművet, kiderült, hogy azt nem egy részeg ember vezette - sőt, konkrétan senki nem tartotta irányítása alatt.

Az autó ugyanis állítólag magát vezette, miután tulajdonosai úgy döntöttek, hogy próbára teszik az autó ebbéli képességeit. A rendőrség által közelebbről meg nem nevezett típusú jármű azonban a jelek szerint nem állt a helyzet magaslatán, és ezért keltette a részeg sofőr benyomását az úton történő haladás során, annak ellenére, hogy a benne ülő két személy mindegyike tökéletesen józannak bizonyult az elvégzett alkoholteszt szerint.

A hatóság mindenesetre az incidens kapcsán felhívta a polgárok figyelmét, hogy ilyent ne tegyenek, mert minden körülmények között őket fogják felelősségre vonni autójuk viselkedéséért - akkor is, ha az úgymond magát vezeti. A fáma arról nem szól, hogy a veszélyesen közlekedő önvezető autó tulajdonosai kaptak -e valamit büntetést, vagy egy figyelmeztetéssel elengedték őket a rendőrök.