A hétvégén ismét tragikus balesetet szenvedett el egy, gyártója által "önvezető" képességgel rendelkezőként hirdetett Tesla. Az incidensben az ismert elektromos autó egy alig kétéves példánya nagy sebességgel csapódott egy fába, megölve két utasát - mivel, hogy a jármű vezető ülésében senki sem tartózkodott.

A két áldozat - egy 59 és egy 69 éves férfi - közül az egyik az anyósülésben, míg a másik a hátsó üléssoron tartózkodott a becsapódás pillanatában. Bár egyelőre hivatalosan nem került megerősítésre, hogy a baleset során aktiválva volt a Tesla Autopilot technológiája, más magyarázatot jelenleg nehéz találni arra, hogy a szóban forgó helyzetben milyen más módon haladhatott volna egyébként az autó az úton.

A Tesla-ból a baleset után gyakorlatilag semmi nem maradt a vázát leszámítvaA Tesla-ból a baleset után gyakorlatilag semmi nem maradt a vázát leszámítva

Mindenesetre a 2019-es Model S a becsapódás során olyan sérüléseket szenvedett, hogy ki is gyulladt, a helyszínre érkező tűzoltók pedig közel egy órán át küzdöttek, mire sikerült eloltaniuk a lángokat. Ennek oka az volt, hogy a tűz az elektromos autó akkuja miatt keletkezett, amit a hagyományos módon nem lehet eloltani.

Végül a fának rohant Tesla-ból szinte semmi sem maradt fém vázát leszámítva. Az ügyben az amerikai közlekedésfelügyelet (NHTSA) vizsgálatot indított, aminek keretében adatokat fog bekérni az autóról annak gyártójától is.