Mostantól nem kell búsulniuk azoknak a felhasználóknak, akiknek nem jut a manapság hiánycikknek számító és méregdrága videókártyákból, hogy kimaradnak a kriptovaluta-bányászatból, ha van otthon nekik elfekvőben egy régi Commodore gépük. Elkészült ugyanis a szoftver, amivel az egykor legendás otthoni számítógépen, a C64-en is lehet kutatni utánuk.

A C64 Bitcoin miner ráadásul számos előnnyel is rendelkezik a hagyományos bányászmegoldásokhoz képest. Így például nem csak méregdrága hardver nem szükséges működéséhez, de energiából is sokkal kevesebbet fogyaszt azoknál, sőt, a gép memóriát sem falja fel, hiszen megelégszik néhány tíz KB-tal abból.

A Commodore 64 éppen Bitcoin-ok után kutatA Commodore 64 éppen Bitcoin-ok után kutat

Hátulütője persze az, hogy annyira lassú, hogy egyetlen Bitcoin kibányászása vele az Univerzum koránál is nagyságrendekkel több ideig tarthat, és nyilvánvalóan több energiát fogyaszt a folyamat alatt, mint amennyi a kibányászott kriptovaluta értéke. Ennek ellenére a C64 rajongói vélhetően örömmel fogadják, hogy kedvenc masinájuk immár erre is képes lehet.

Akinek egyébként Commodore 64-e nincs, de egy Game Boy-t talál otthon a padláson vagy valamelyik régi szekrény fiókjában, az szintén nekiállhat kutatni némi Bitcoin után - persze hasonlóan rossz hatásfokkal.