A Rockstar kedden kellemes meglepetéssel szolgálta Grand Theft Auto franchise rajongói számára. A cég ugyanis bejelentette, hogy ősszel egy új: "kibővített és továbbfejlesztett" változatot fog kiadni a széria legújabb darabjából és annak online verziójából.

A Grand Theft Auto V és Grand Theft Auto Online az újgenerációs konzolokra, tehát a PlayStation 5-re és Xbox Series X-re fog megjelenni, és teljes mértékben képes lesz ezek új képességeinek kiaknázására. A Rockstar egyelőre pontosan nem részletezte, hogy ez mit jelent, de vélhetően továbbfejlesztett grafikára és animációra lehet számítani.

GTA VGTA V

Ezen kívül egyesek abban reménykednek, hogy a cég végre kibővíti majd a lassan egy évtizedes GTA V egyjátékos módját is néhány új küldetéssel. A Rockstar anno - sok-sok évvel ezelőtt - ugyanis ígért egy ilyen DLC-t a játékhoz, de azt máig nem adta ki. Rossz hír ugyanakkor, hogy maga a cég erről szintén semmit nem említ közleményében, és ezen a ponton egyébként is elég valószínűtlennek tűnik elmozdulása ebbe az irányba.

A GTA V következő generációs változata mindenesetre november 11-től lesz megvásárolható az említett konzolok áruházaiban.