A Disney - miután az elmúlt évek során sikeresen rombolta le a mozikban a Star Wars nimbuszát - a közelmúltban újabb módját találta meg az egykor legendás franchise készpénzzé alakításának. A szórakoztatóipar konszern ugyanis hamarosan egy olyan szállodát fog megnyitni, ami szintén a képzeletbeli sci-fi univerzumba repíti majd az ahhoz anyagilag elegendően "eleresztett" vendégeket.

A Star Wars: Galactic Starcruiser Hotel ugyanis - ahogy neve (ti. a "Galaktikus Csillagcirkáló Hotel") is mutatja - teljesen úgy fog kinézni, mint ahogyan a filmekben látott birodalmi cirkálók is. Ez magában foglalja a falak és folyosók kialakítása mellett a szobák berendezését, de még az étkezdét és az ételeket is, amiknek köszönhetően a vendégek valóban úgy érezhetik majd magukat, mintha tényleg egy Star Wars-beli űrhajó fedélzetén tartózkodnának.

A szálloda belseje úgy fog kinézni és működni, mint egy "valódi" Star Wars csillaghajó is (koncepciórajz: Disney)A szálloda belseje úgy fog kinézni és működni, mint egy "valódi" Star Wars csillaghajó is (koncepciórajz: Disney)

Mindehhez persze rengeteg egyedi elemre és megoldásra is szükség van (és a Disney egyébként sem szerénységéről híres), ami talán némileg magyarázza azt, hogy egy kétszemélyes szoba két éjszakára az első hallásra rendesen szemkikerekítő összegbe: 4.809 dollárba, azaz, kb. 1.5 millió forintba fog már alaphangon is kerülni, persze adók nélkül.

Star Wars: Galactic Starcruiser Hotel (koncepciórajz: Disney)Star Wars: Galactic Starcruiser Hotel (koncepciórajz: Disney)

Ebben az árban ugyanakkor legalább az étel- és italfogyasztás is benne foglaltatik (persze az alkoholos italokat leszámítva, amiket pluszban kell majd fizetni), valamint a vendégek a szállodának otthont adó Disneyland szintén Star Wars témájú Galaxy Edge parkjába is ingyen léphetnek majd tartózkodásuk ideje alatt. Ezen kívül a cég a parkolásért sem fog tőlük pénzt kérni.

A Star Wars: Galactic Starcruiser Hotel szerencsére csak 2022-ben fog megnyitni, így addig minden rajongónak bőven lesz ideje a tartózkodásához szükséges milliókat összegyűjteni.