Bár az Apple hivatalosan csak jövő kedden fogja leleplezni iPhone telefonsorozata következő, 13-as modellszámú tagjait, mi már azt is meg tudjuk mutatni, hogy miként fog a széria következő, jövőre érkező tagja kinézni. A héten ugyanis kiszivárgott pár kép az iPhone 14-ről is, amiből pár érdekes dolog derül ki vele kapcsolatban.

Ezek szerint ugyanis a készüléksorozat jövőre bemutatásra kerülő folytatásaiban az Apple végre eltüntetni az iPhone-ok az elmúlt fél évtizedben meghatározó sajátosságát, a képernyőbe belógó, angolul "notch" néven ismert szenzorszigetet. Ehelyett az iPhone 14-ben már csak egyetlen apró pici lyuk lesz látható a képernyő tetején a kamera helyén, de ezt leszámítva az egész kijelző egyetlen, téglalap alakú bontatlan egység lesz.

Az iPhone 14-ben eltűnik majd a képernyőbe felülről belógó szenzorszigetAz iPhone 14-ben eltűnik majd a képernyőbe felülről belógó szenzorsziget

Ugyanakkor tisztulnak majd a vonalak az iPhone 14 hátulján is, ahol szintén eltűnik a hátlap maradék részétől elváló kamerasziget kitüremkedése is, és az egész hátlap egyetlen síkban lesz majd - így a készülék az asztalra rakásakor nem fog "döcögni". A telefon háza egyébként állítólag titániumból fog készülni.

Az iPhone 14 hátuljáról is eltűnik a kiugró kamersziget, és az egész hátlap egyetlen síkban leszAz iPhone 14 hátuljáról is eltűnik a kiugró kamersziget, és az egész hátlap egyetlen síkban lesz

A szivárgás megbízhatóságát természetesen nem tudjuk ellenőrizni, de a fejlesztések logikusaknak tűnnek az utóbbi évek trendjeinek tükrében. Biztosat az ügyben kb. egy év múlva, az iPhone 14-ek 2022-es leleplezésekor fogunk csak majd megtudni.