Igen kemény szavakkal illeti az új, az elmúlt pár évben a mozikba került Star Wars folytatásfilmeket új könyvében Marcia Lucas, az eredeti Csillagok háborúja vágója. A korábban a filmeket rendező George Lucas feleségét képező hölgy szerint ugyanis a szóban forgó, újabb részek alkotói gyakorlatilag nem értenek a szakmájukhoz, és szörnyű filmeket produkáltak, ami miatt nagyon mérges.

"Egyszerűen nem értik [..] gőzük sincs a Star Wars-ról. [..] Nem értik a Jedik történetét. Nem értik a Star Wars varázsát", írja Lucas egy most megjelent könyve előszavában az új filmek készítőiről. Lucas egykori feleségét különösen Han Solo megölése és Luke Skywalker 'szétporladása' borított ki, de nem voltak kedves szavai pl. Rey-t illetően sem.

Marcia és George Lucas, az eredeti Csillagok háborúja film vágása közbenMarcia és George Lucas, az eredeti Csillagok háborúja film vágása közben

Az immár visszavonult vágó szerint - aki korábban Lucas több más filmjének készítésében is közreműködött, illetve akinek igazából az eredeti Csillagok háborúja óriási sikerének nagy részét is tulajdonítják -, a Disney-nek egyszerűen semmi jó oka nem volt a két ikonikus karakter megölésére. Ráadásul később Leia-t is elvesztették az azt játszó színésznő, Carrie Fisher sajnálatos halála nyomán, ami végleg kiürítette a történeteket.

Marcia Lucas egyébként véleményét nyilvánvalóan még az előtt írta, hogy az utolsó film, a Skywalker kora a mozikba került volna, ugyanis az Az utolsó jedik-re, mint a legutolsó filmre hivatkozik benne. Ez alapján szinte borítékolható, hogy az is nagyon kiboríthatta, amikor Rey-ről kiderült: valójában Palpatine leszármazottja - de a könyv előszavának szerkesztését már ez előtt lezárhatták a kiadónál.

George Lucas egykori feleségének egyébként már az 1999-es előzményfilmek sem tetszettek nagyon, amikkel kapcsolatban ugyanakkor elsősorban még csak casting, valamint a számítógépes grafika voltak azok, amiket kiemelt, mint gyenge pontokat.