A napokban minden iPhone-felhasználó előtt megnyílt a lehetőség arra, hogy átalakítsa telefonját az almás cég saját eszközein kívül semmi mással sem kompatibilis lightning csatlakozósról a modern és szabványos USB-C kapu használatára. Az ezt a hacket már korábban demonstráló szakember ugyanis egy részletes útmutatót tett közzé arról, hogy ezt miként is lehet megtenni.

Ken Pillonel módosításának kivitelezése nem kifejezetten egyszerű, valamint számos speciális berendezést is igényel - így elsősorban csak azon szakemberek számára jelent érdemi előrelépést, akik eleve rendelkeznek ilyenekkel, illetve finomelektronikai berendezések szerelési gyakorlatával. Az ő dolgukat ugyanakkor nagyban egyszerűsítheti, hogy immár egy kész útmutató és tervek alapján indulhatnak el, nem pedig maguknak kell mindent kitalálniuk; az átalakítást pedig akár szolgáltatásként is kínálhatják az úgymond laikus iPhone-felhasználók számára.

Hamarosan egyébként ennek eléréséhez nem lesz szükség ilyen hackerek, ugyanis nagyon úgy néz ki, hogy pár éven belül az Apple eleve kénytelen lesz szabványos töltési- és adatcsere-kapuval forgalomba hozni készülékeit.