Bár a Grand Theft Auto sorozat három legsikeresebb korábbi részének felújított változatait hivatalosan csak mától lehet majd megvásárolni, már tegnap kiszivárgott a netre pár videó arról, hogy hogyan is fognak ezek kinézni és működni. Ez utóbbiak azért fontosak, mert a Rockstar maga eddig nem nagyon volt hajlandó ebből mutatni semmit, és korábbi beharangozó klipjében is csak pár átkötő jelenetett mutatott meg a ráncfelvarráson átesett játékokból.

A most elérhetővé vált klipekből kiderül, hogy a cég a GTA III, a GTA: Vice City és a GTA: San Andreas felújított kiadásaiban nem csak a grafikai motort frissítette egy modernebb változatra, de alaposan átdolgozta a játékok irányítását is. Azok ugyanis megkapták a későbbi GTA-kból - illetve más modernebb játékokból - ismerős tortamenüt, de változott a térkép is, sőt, megjelent a teljesítmények és a trófeák begyűjtésének lehetősége is, ami szintén nem volt benne az eredeti kiadásokban.

A felújított GTA trilógiának nem csak a grafikája frissült, de játékmenete is változik némilegA felújított GTA trilógiának nem csak a grafikája frissült, de játékmenete is változik némileg

Azt egyelőre nem tudni, hogy ezek a fejlesztések mennyire jönnek majd be a felhasználóknak, és hogy jobbá vagy éppen rosszabbá teszik szerintük a felújított változatokat az eredetiekhez képest. Az is kérdés, hogy ezekért hajlandók lesznek -e tömegek 60 dollárt (nettó 19 ezer forintot), azaz, egy vadiúj AAA kategóriás játék árát kicsengetni akár az új játékosok, akár a széria korábbi rajongói.