Alig egy hónappal az után, hogy a Google kiadta saját Pixel készülékeire, a Samsung is bejelentette: elérhetővé tette a mobilos rendszer legújabb verziójára épülő frissítését első mobiljaira. A Samsung által One UI 4-nek hívott rendszer alapjaiban az Android 12-re épül, de annak eredeti felhasználói felületét a dél-koreai gyártó által készített változatra cseréli le.

Ezzel sajnos elveszik az Android 12 egyik legfontosabb újítása is: az, hogy a rendszer automatikusan képes megjelenítését (témáját) a felhasználó által beállított háttérképhez igazítani. A készüléktulajdonosok így mindössze csak a Samsung által előre legyártott sémák közül válaszhatnak.

A Samsung One UI 4 a dél-koreai gyártó az Android 12-re épülő frissítéseA Samsung One UI 4 a dél-koreai gyártó az Android 12-re épülő frissítése

Ugyanakkor az Android 12 egy másik újítása, az adatvédelmet segítő új visszajelzések és jóváhagyások szerencsére túlélték a Samsung-féle lobotómiát, így azt a dél-koreai gyártó készülékeinek tulajdonosai is élvezhetik. Ugyanakkor a beállításokat itt sem a szabványos, hanem a Samsung által újragondolt módon lehet a telefonokon áttekinteni és eszközölni.

Az új design nem, de az adatvédelmi fejlesztések túlélték a Samsung saját fazonra igazításátAz új design nem, de az adatvédelmi fejlesztések túlélték a Samsung saját fazonra igazítását

Az Android 12-re épülő One UI 4 frissítés már most letölthető a Samsung Galaxy S21 készülékeire, és a cég azt mondja, hogy hamarosan ugyanígy elérhetővé fog válni a Galaxy S20 és Note20 sorozat, a Galaxy S10 és Note10, valamint a Galaxy Fold, Z Fold2, Z Fold3, és a Z Flip, illetve Z Flip3 telefonokra is.

Ezen kívül a Samsung Galaxy A82, A72, A52, A52, A42, valamint a Galaxy Tab S7 és Tab S7+ is meg fogják kapni valamikor azt - a régebbi készülékekre azonban jelenleg nem tervezi a gyártó kiadni az új rendszert.