A Microsoft a napokban bejelentette, hogy az eddigieknél is nagyobb sebességbe kapcsolja a Windows 10-es gépek Windows 11-re frissítését a Windows Update segítségével. Ennek oka, hogy a cég szerint az emberek egyszerűen imádják az új rendszert - ezért pedig mostantól még több gépre próbálják majd meg eljuttatni azt.

"Az eddigi pozitív terjesztési élmény és a felhasználói visszajelzések alapján mától kezdve tovább növeljük a terjesztés ütemét [..] és a Windows 11 frissítést még szélesebb körben tesszük elérhetővé az arra jogosult Windows 10-es eszközökön", közölte Windows blogjában a Microsoft. Utóbbiak alatt azokat a gépeket és laptopokat kell érteni, amik sikeresen átmennek a cég PC-állapotellenőrzés eszközének vizsgálatain, azaz, megfelelnek a Windows 11 minimális hardverkövetelményeinek.

Az ilyen masinák tulajdonosai közül azok, akik még mindig a Windows 10 valamely változatát használják, mostantól többen kapnak majd üzenetet, amiben gépük felajánlja az áttérést a Windows 11-re, a Windows Update mechanizmuson keresztül.

Amennyiben ezt nem fogadják el - vagy pár napon belül meggondolják magukat -, még akár további négy évig is biztonságosan maradhatnak a Windows 10 használata mellett, hiszen a Microsoft legalább eddig fog frissítéseket biztosítani ehhez a rendszerhez is.