Bár az egyik legnépszerűbb YouTube videók letöltésére használható alkalmazás, a YouTube-DL múlt év végén megúszni látszott a zeneipar által ellene intézett támadást, az elmúlt hónapok során úgy tűnhetett, hogy mégis nyertek a kiadók. A szoftverből ugyanis a nyár eleje óta nem jelent meg újabb verzió - egészen eddig: a hétvégén ugyanis végre letölthetővé vált egy friss kiadás a segédprogramból.

A Youtube-DL 2021.12.17 egyik legfontosabb fejlesztése, hogy végre újra képes a letöltések megállítására és folytatására anélkül, hogy a folyamatot az elejétől újra kellene kezdeni - ez egy ideje már nem működött benne. Ugyanakkor szintén új az is, hogy ha valamiért a letöltött videókat nem sikerül a gépen közvetlenül lejátszható formába konvertálni, akkor részletes információkat közöl ennek okát illetően, ahelyett, hogy csak a tényt tudatná a felhasználóval.

Ezen kívül javították a program kompatibilitását a Periscope, a kínai Bilibili, valamint az EggHead videómegosztókkal, és javítottak pár problémát az egyik legnagyobb felnőtt oldalról történő letöltésekkel kapcsolatban is.