A Google a héten egy olyan új frissítést adott ki YouTube videómegosztója mobilos alkalmazásaihoz, ami jelentősen átalakítja azok felhasználói felületét. Az app új verziójában ugyanis egy, az eddigiektől alapvetően eltérő lejátszó jelenik meg a videók teljes képernyőn történő nézése közben, ami a korábbiaknál jóval egyszerűbbé és gyorsabbá teszi számos, gyakran használt funkció elérését.

Mindeddig ugyanis a lejátszó felett az idősáv, a leállítást, illetve újraindítást, valamint az előre és hátra ugrálásra szolgáló nyilak mellett csak az automatikusa lejátszás kapcsolgatására, valamint a castolásra lehetőséget adó ikonok jelentek meg. Az új verzióban ugyanakkor számos további jön be ezek mellé az idősáv alá: a lájkolást és diszlájkolást, a lejátszási listához hozzáadást, a komment írását, sőt, a feliratok ki/be kapcsolását lehetővé tevő is, néhány további között.

Az új lejátszóban a korábbiaknál több gomb bukkan fel, ha megérintjük a képernyőtAz új lejátszóban a korábbiaknál több gomb bukkan fel, ha megérintjük a képernyőt

Bár ezek a funkciók eddig is elérhetők voltak az alkalmazásokban, ehhez ki kellett váltani először a teljes képernyős lejátszásból, illetve fel kellett görgetni a videót. Mostantól azonban már lejátszás közben, közvetlenül is elérhetők lesznek az újonnan megjelent gombok mögötti funkciók.

Az új YouTube lejátszó az app androidos és iOS-en futó változatában is megjelenik, egyelőre azonban csak fokozatosan. Aki még nem kapta meg, az az elkövetkező napokban számíthat megjelenésére a programokban.