A Microsoft csütörtökön egy jelentős változást jelentett be legújabb operációs rendszere, a Windows 11 frissítési módjában. Ennek értelmében a múlt ősszel kiadott rendszer évente nem csak egyetlen alkalommal fog majd új funkciókkal frissülni (ahogy azt a cég korábban mondta), hanem ezen főbb frissítések között is megjelenhetnek majd újdonságok benne.

Ezeket a Microsoft a most közöltek szerint három különböző típusú csomagban adja majd ki a rendszerhez. A cég által "Feature", "Web" és "Online Service Experience" névvel illetett csomagok mind-mind eltérő jellegű fejlesztéseket hoznak majd, és az éves fő frissítésekre lesznek pluszban telepíthetők.

Redmond vélhetően egy ilyen csomagban fogja még ebben a hónapban elérhetővé tenni az Android alkalmazások a Windows 11-en futtatásának lehetőségét is, de valószínűnek tűnik, hogy a jelenleg az Insider változatokban fejlesztés, illetve átalakítás alatt álló alkalmazások, valamint újdonságok is (mint pl. az új Feladatkezelő vagy az új, egységes levelezőprogram) legalább részben így lesznek majd telepíthetők, még az idei fő frissítés, a 22H2 megjelenése előtt.

A különböző frissítőcsomagoknak köszönhetően a felhasználók várhatóan anélkül kezdhetnek el majd használni egyes, időközben elérhetővé vált fejlesztéseket, hogy ehhez nem kell magát az operációs rendszer magját frissíteniük. A szóban forgó csomagok így inkább hasonlítanak majd pluszban feltelepíthető alkalmazásokhoz - amiket vélhetően ezzel összefüggésben igény esetén törölni is lehet majd a rendszerből -, mint klasszikus szervizcsomagokhoz.

A Microsoft a dolog működésével kapcsolatban további információk nyilvánosságra hozatalát ígéri az elkövetkező hetekben, amikről persze beszámolunk majd, amint megjelennek.