A Microsoft visszajelzési alkalmazásában és támogatási fórumán is egyre több felhasználó panaszkodik arra, hogy a Windows 11 februári frissítése egy kellemetlen bugot hoz a rendszer működésébe. Állításuk szerint ugyanis az elrontja a Start menüt, amit ezek után hiába nyitnak meg, az gyakorlatilag azonnal be is záródik - elérhetetlenné téve a benne rejtőző alkalmazásokat és funkciókat.

A probléma nem minden gépen jelentkezik, és amin igen, azon is csak akkor, ha a Start menü egérkattintással kerül megnyitásra. Ugyanakkor a jelek szerint a bug megkerülhető, ha a szóban forgó vezérlőelemet az egér helyett a billentyűzetről, pl. a Windows gomb megnyomásával hívják elő a felhasználók. Ezen kívül állítólag az újonnan bevezetésre került widgetek megjelenítésének kikapcsolása is segít, ami arra utalhat, hogy utóbbiak okozzák a bugot.

A Start menü a bug miatt megnyílását követően mindjárt be is záródikA Start menü a bug miatt megnyílását követően mindjárt be is záródik

A jó hír, hogy a Microsoft már elismerte a probléma létezését, és valószínűleg dolgozik annak megoldásán is. Azt ugyanakkor, hogy mikor érkezik meg a javítás a kellemetlen bugra, egyelőre még nem lehet tudni.