Azok a Windows-felhasználók, akik egyszerűbb videóklipeket szerettek volna maguknak összeszerkeszteni, a Windows Movie Maker a Windows 10-ből történő kihagyása kénytelenek voltak ehhez egy harmadik féltől származó alkalmazást beszerezni, mivel ilyent nem kaptak operációs rendszerükkel együtt. Ez azonban a hamarosan változni fog - a Windows 11 ugyanis a jövőben egy vadiúj beépített videószerkesztő alkalmazással, a Clipchamp-pel fog érkezni.

Az új alkalmazás a Windows 11 a héten elérhetővé vált legújabb előzetes változatában jelent meg, és bár nem rendelkezik olyan fejlett képességekkel, mint pl. az Adobe Premiere, a kezdő videósok igényeit bőven ki fogja elégíteni. A programban ugyanis nem csak felvételeket lehet egymáshoz illeszteni, különböző effekteket és áttűnéseket alkalmazni közöttük, de az rendelkezik a profi szerkesztőben megszokott idősávval is, aminek segítségével pontosan lehet majd jeleneteket megvágni vagy akár hangot a mozgóképhez illeszteni is.

Az új Clipchamp a profi videószerkesztők rugalmasságát kínálja majd egyszerűen használható formábanAz új Clipchamp a profi videószerkesztők rugalmasságát kínálja majd egyszerűen használható formában

Ennek ellenére a Clipchamp használata abszolút nem bonyolult, mivel szinte mindenhez előre elkészített sablonokat használ - így a részletekben csak annak kell elmerülnie, aki ezeknél többre vágyik és nagyobb kontroll kívánt gyakorolni a végeredmény felett. Az alkalmazásából egyébként a létrehozott, illetve megszerkesztett videókat közvetlenül lehet publikálni a közösségi oldalakra, de az integrálva lesz a OneDrive-val is, így onnan és oda is tud majd dolgozni.

A Clipchamp-et egyelőre csak a Windows Insider felhasználók tudják kipróbálni, de az az év hátralévő részében a Windows 11 hétköznapi felhasználói számára is elérhetővé fog válni.