A Samsung a héten egy olyan dolgot jelentett be, ami igen jelentős sikerként könyvelhető el az utóbbi években intenzívebbé vált "A javítás joga" ("Right to Repair") mozgalom számára, egyben rendkívül kedvező a cég termékeinek vásárlói számára is. A dél-koreai gyártó ugyanis közölte, hogy hamarosan hivatalos javítókészletek fognak megvásárolhatóvá válni Galaxy telefonjaihoz, amik segítségével bárki akár otthon is megreparálhatja azokat bizonyos meghibásodások esetén.

Az új program keretében a felhasználók az eredeti Samsung cserealkatrészek mellett a javítások elvégzéséhez szükséges eszközöket is megvásárolhatják majd, illetve részletes, képekkel illusztrált útmutatót is fognak kapni, amik alapján pontosan tudni fogják, hogy miként lehet biztonságosan elvégezni a javításokat. A készleteket és az útmutatókat a Samsung a hasonló megoldásairól - és szétkapós videóiról - már jól ismert iFixit segítségével dolgozta ki és forgalmazza majd, ami garancia lesz azok minősége mellett könnyű érthetőségére is.

A Samsung szerint az új kezdeményezésnek köszönhetően a vásárlók nem csak pénzt spórolhatnak majd meg maguknak a javítások során, de a készülékek életének meghosszabbításával jelentősen csökkenthetik majd a környezetszennyezés és az adott idő alatt keletkezett elektronikus hulladék mennyiségét is.

Az új, otthoni javítási lehetőség első körben csak a Samsung Galaxy S20 és Galaxy S21 sorozatába tartozó telefonokhoz, valamint Galaxy Tab S7+ készülékekhez lesz elérhető, és csak az amerikai felhasználók számára. Ugyanakkor várható lesz, hogy ha a program sikeresnek bizonyul, akkor azt a Samsung kiterjeszti majd a világ más régióira is.