A napokban sikerült egy mérnöknek a világ minden bizonnyal legértelmetlenebb mobilos találmányát elkészítenie. Az illető ugyanis megépítette a világ első olyan Android telefonját, amin a szabványos USB-csatlakozó helyén az Apple egyedi, semmi mással csak magával kompatibilis, ráadásul technológiailag is elmaradt Lightning csatlakozója éktelenkedik.

Az illető nem más volt, mint az, aki korábban, ennek gyakorlatilag a fordítottját is megcsinálta: azaz, az Apple egyik iPhone-ját vértezte fel az USB C-típusú csatlakozóval. Akkor az a megoldás jobbá tette a készüléket, és nem mellesleg több tízmillió forintnak megfelelő pénzt hozott készítőjének, a mostani azonban legfeljebb csak április tréfának jó - így talán nem véletlenül, hogy az illető mára időzítette azt.

A világ első, Lightning-csatlakozóval ellátott Android telefonjaA világ első, Lightning-csatlakozóval ellátott Android telefonja

Ennek ellenére a dolog nem vicc abban az értelemben, hogy az illesztés valóban megépítésre került, méghozzá annyira, hogy nem csak az Android telefon töltése működik a Lightning kapun keresztül, de adatok átvitelére is lehetőség van. Ehhez ugyanakkor állítólag rendkívül sok trükkre volt szükség, részben azért, mert a Lightning-kábelek nem "buták", és csak olyan készülékekkel hajlandók együttműködni, amikről azt hiszik, hogy iPhone-ok; másrészt mert nagyon kevés hely is volt a Galaxy A51-ben a plusz elektronika és a csatlakozó bezsúvasztására.

Az új, Apple-csatlakozóval ellátott Android telefont a készítő állítólag nem tervezi árverésre bocsátani az elődhöz hasonlóan, hanem inkább megtartja magának. Ugyanakkor aki mégis szeretne egy ilyen készülékre szert tenni, elkészít(tet)heti majd magának, mivel az illető azt ígéri, hogy hamarosan egy részletes útmutató fog közzétenni ehhez.