Elon Musk, a Tesla elnöke a vállalat texasi új Gigafactory üzemének megnyitóján számos fontos bejelentést tett. Így a vezér többek között elárulta azt is, hogy mikor tervezik elkezdeni gyártani korábban bejelentett emberszerű robotja első változatát is, ami ezek szerint már jövő évben elkezdődhet.

A Musk Optimus-ról - ugyanis ez lesz a robot neve - elmondta, hogy az nem csak méretében és megjelenésében, de mozgásában is emberszerű lesz; ami egyelőre nagyon sci-fi-nek hangzik, de majd meglátjuk mi lesz belőle. Mindenesetre a Tesla-vezér szerint a robot megjelenése fontosabb lesz, mint az autó feltalálása volt, mert bármilyen feladatot át tud majd venni az emberektől.

Musk szerint ugyanakkor nem kell félni Optimus-tól, az ugyanis nem fog a Terminator-hoz hasonlóan az emberiségre támadni. "A feje tetejére fogja fordítani a gazdaságról alkotott elképzelésünket. Az Optimus alapvetően mindenre képes lesz, amit az emberek nem akarnak", magyarázta Musk, aki híres messze túlzó termékbejelentéseiről.

Mindenesetre szerinte "az Optimus elhozza majd a bőség korát", és bár szerinte egyeseknek manapság "még nehéz mindezt elképzelni", de Optimus "nagyobb mértékben fogja megváltoztatni a világot, mint az autók" a maguk korában.