Azok a webezők, akik a Microsoft Edge segítségével böngészik a világméretű hálózatot, hamarosan némi változásra lehetnek majd figyelmesek ezen tevékenységük közben. Redmond ugyanis a jelek szerint átalakítja a szoftver megjelenését, különösen Windows 11 alatt, hogy annak megjelenése jobban hasonlítson a beépített programokéhoz.

A változások elsősorban a böngésző címsorát és füleit érintik majd, amik az új designban jobban elválak majd a weblapot megjelenítő résztől, mint a korábbi kiadásokban. Ezen kívül a fülek sarka is lekerekítésre kerülnek majd, aminek köszönhetően összességében az Edge ezen vezérlőinek megjelenése erősen fog hasonlítani ahhoz, amivel az aktuális Firefox változatokban is találkozhatunk jelenleg.

A korábbiaknál jobban elváló fülsor, lekerekített fülekkel az Edge új designjábanA korábbiaknál jobban elváló fülsor, lekerekített fülekkel az Edge új designjában

Ugyanakkor Windows 11 alatt ezen kívül további változások is várhatóan a megjelenésben. Itt ugyanis még az új Mica stílus részleges átlátszósága is bejön majd a címsor és a fülek megjelenésébe, ami ugyanakkor a Windows 10 alatt nem lesz elérhető majd.

Az Edge Canary kiadásában már be lehet kapcsolni az új megjelenéstAz Edge Canary kiadásában már be lehet kapcsolni az új megjelenést

Az új megjelenést azok, akik nagyon akarják, már most ki tudják próbálni az Edge böngésző Canary változatában. Itt először az edge://flags fület kell felhívni, majd a "Show experimental appearance settings" (Mutasd a kísérleti megjelenítési beállításokat) opciót az alapértelmezettről engedélyezettre (Enabled) átállítani. Ezt követően a böngésző beállításai között a Megjelenés fülön be lehet kapcsolni a lekerekített fülek megjelenítését, illetve Windows 11 alatt a speciális átlátszósági effekteket is.

Jelenleg nem tudni, hogy a Microsoft tervezi alapból is aktiválni az új fejlesztéseket az Edge-ben, de arra vélhetően még bőven idén sort kerít majd.