Az Apple, ami hosszú évek óta már csak kullogni látszik az okostelefonok piacán a trendek mögött (amiket bizonyos szegmensekben, mint pl. az összehajtható kijelzős készülékek, még mindig nem sikerült utolérnie), a napokban érdekes elmélettel állt elő egy, az eredeti iPhone bemutatásának 15. évfordulója alkalmából készített dokumentumfilmben. Ezek szerint a Samsung telefonjai nem mások, mint az iPhone béna másolatai, amik csak annyiban különböznek előbbitől, hogy nagyobb a képernyőjük.

"Egyszerűen lenyúlták a technológiánkat. Fogták az általunk létrehozott találmányokat, bénán lemásolták azokat, és egy nagyobb képernyőt raktak az egész köré", magyarázza a Samsung - illetve bővebb értelemben az androidos - telefonok lényegét Greg Joswiak, az Apple marketingvezetője a filmben.

Az iPhone, és béna másolata - az Apple szerintAz iPhone, és béna másolata - az Apple szerint

Joswiak ezzel visszhangozza az Apple egy korábbi állásfoglalását, amit a cég még több évvel ezelőtt, azt követően adott ki, hogy egy bíróság megállapította: az ikonok, illetve telefonjai sarkainak lekerekítésével - és csak azzal - valóban másolta a Samsung saját termékeiben az iPhone-t. Akkor az Apple azt mondta, hogy ők voltak azok, akik "elindították az okostelefon-forradalmat az iPhone-nal", és hogy "a Samsung szemtelenül lemásolta" designjukat saját Galaxy sorozata megalkotása során.

Az Apple-t már akkor sem zavarta ezen kijelentése megfogalmazásában, hogy a Samsung és más gyártók is adtak ki már az iPhone előtt is annak külső megjelenítésére hasonlító, sőt, hasonló felhasználói felülettel is rendelkező telefonokat, valamint, hogy a Samsung által az Apple-lel szemben indított ellenperben a bíróság azt is kimondta, hogy az almás vállalat is lemásolt olyan dolgokat az iPhone-okban, amiket először meg a Samsung vezetett be és védetett le készülékeiben.

Az iPhone 15 éves történetét bemutató dokumentumfilm első részét az érdeklődők itt nézhetik meg - az inkriminált részletet pedig 14 perc környékén találhatják meg benne.