Az idén karácsonykor a mozikba kerülő, második Avatar filmben nem csak Sam Worthington és Zoe Saldana, de Sigourney Weaver, az első film Dr. Grace Augustin-jának megformálója is vissza fog térni - derült ki a napokban. Ez azért meglepetés, mert az ő karakterét az első részben meghalt, miután haldokló testéből nem sikerült lelkét átvinni az avatárjába. (Vigyázat, spoiler következik!)

Bár a többedik részekben ilyenkor is megoldják általában a kedvelt karakter visszatérését, jellemzően vagy visszaemlékezések, vagy valamilyen korábban nem ismert, előre nem látott, kivételes esemény segítségével. Az Avatar 2 alkotói azonban egy teljesen más útját választották Sigourney Weaver visszahozásának, ami alapvetően eltér az eddig látott megoldások legtöbbjétől - de aminek vélhetően így is örülnek majd rajongói.

Sigourney Weaver Kiri-t, a két főszereplő navii-lányát fogja megformálni - a modern számítógépes trükkgrafika segítségével (kép: Empire)Sigourney Weaver Kiri-t, a két főszereplő navii-lányát fogja megformálni - a modern számítógépes trükkgrafika segítségével (kép: Empire)

Ez pedig az, hogy Weaver egy teljesen másik karaktert, a két főszereplő fogadott gyerekét, egy bizonyos Kiri nevű navii-lányt fog megformálni. Utóbbinak semmi köze nincs Dr. Augustin karakteréhez, arcán azonban egyértelműen Weaver vonásait viseli, és animálásához is az ismert és kedvelt színész digitalizált játéka biztosította a támpontokat a számítógépes grafikusok számára.

Bár Weaver nyilvánvalóan igen messze jár már a gyerekkortól, a modern számítógépes technológiák ennek ellenére lehetővé teszik mozgásának, sőt, mimikájának "átjátszását" a fiatal navii testére, illetve arcára - így, legalábbis bizonyos értelemben, éppen úgy ott lesz majd a második részben, mint ahogy az elsőben is ott volt. Ez persze nem annyira meglepő és forradalmi, mint amennyire az első Avatar film egésze volt - inkább csak egy kedvesség a rajongók számára, akik biztos örömmel látják majd Weavert ebben a formában is.

Az Avatar: A víz útját a magyar mozikban egyébként december 15-étől lehet majd megtekinteni.