Az űrkutatás rajongói számára örömteli hírt közölt ma a NASA. Ezek szerint ugyanis már ma - tehát egy nappal a korábban kijelölt idő előtt - ki fogja adni a NASA az egyik fantasztikus felvételt azok közül, amiket az új James Webb teleszkóp lőtt az elmúlt hetekben a Világegyetemről.

Azt, hogy ez pontosan melyik kép lesz az előzetesen beharangozottak közül egyelőre nem tudni, csak azt, hogy a fotót maga Joe Biden, amerikai elnök fogja a széles nyilvánossággal megosztani. Utóbbi jó bizonyítéka annak, hogy milyen jelentőségű az új űrteleszkóp munkába állása, és hogy milyen óriási előrelépést jelenthet majd a vele végzett munka nem csak a tudományos világ, de az egész emberiség számára is.

A James Webb űrteleszkóp, ami minden eddiginél fantasztikusabb képeket fog szállítani a VilágegyetemrőlA James Webb űrteleszkóp, ami minden eddiginél fantasztikusabb képeket fog szállítani a Világegyetemről

Mint már korábban többször elmondtuk: a múlt év végén fellőtt és a nyár elején sikeresen kalibrált új James Webb űrteleszkóp minden korábbi társánál messzebb, illetve nagyobb felbontásban lesz majd képes ellátni a Naprendszer, a Tejút és a Világegyetem mélyebb régióiba is, és elképesztően részletes képeket szolgáltathat majd, nem csak már eddig is ismert, de eddig ismeretlen képződményekről is az űrben.

Felvételeinek köszönhetően vélhetően sokkal jobban meg fogjuk majd érteni az Univerzum keletkezését, felépítését és működését is, ezeknek a felfedezéseknek pedig jelentős hatása lehet a technológiai fejlődésre, és idővel akár mindennapjainkban hasznosítható eszközöket és technológiákat is készíthetünk majd az így megszerzett ismeretek segítségével.