A Google hétfőn egy örvendetest változást jelentett be YouTube alkalmazása iOS-en futó változatának működésében. Ezek szerint az app iPhone-okra és iPad-ekre készült változatában elérhetővé vált a kép-a-képben (PiP) működési mód, aminek segítségével más alkalmazások futtatása közben is lehet nézni a YouTube videókat egy kisebb ablakban.

Ezzel a lehetőséggel az Androiddal működő telefonokat használók már évek óta élhettek, mindeddig azonban az almás készülékek tulajdonosai kimaradtak a jóból. A mostani frissítéssel azonban végre ők is pl. tudnak dolgozni egy másik alkalmazásban úgy, hogy közben azért szemmel tartják a YouTube-ot nézett videóban történteket is.

A kép-a-képben móddal más alkalmazások használata közben, egy kicsinyített ablakban lehet folytatni a YouTube klipek nézésétA kép-a-képben móddal más alkalmazások használata közben, egy kicsinyített ablakban lehet folytatni a YouTube klipek nézését

Az újítás elsősorban a nagyobb képernyős iPhone-okon, illetve az iPad-eken lesz hasznos, hiszen ezek képernyőterülete elég nagy ahhoz, hogy azért lehessen még valamit látni a videó tartalmában a lekicsinyített ablakban is. Ugyanakkor akárcsak az Android esetében, itt is csak a YouTube Premium felhasználói élhetnek ezzel a lehetőséggel, a fejlesztés a nem-fizető felhasználók számára azonban az Egyesült Államokon kívül nem érhető el.

A YouTube szerint az elkövetkező napokban és hetekben folyamatosan fogja frissíteni az iPhone-okra és iPad-ekre telepített YouTube alkalmazásokat az új, immár a PiP-et is támogatott verzióval, és legkésőbb augusztusig minden almás készülékre megérkezik majd az.