A vastag pénztárcájú Star Wars-rajongók hamarosan egy olyan relikviával gyarapíthatják az ismert franchise-zal kapcsolatos gyűjteményüket, amit minden társuk méltán megirigyelhet majd tőlük. Ugyanis kalapács alá fog kerülni Han Solo eredeti fegyvere, amit a Csillagok háborúja című filmben is lóbált, illetve viselt.

A hivatalosan "DL-44 Heavy Blaster Pistol"-nek nevezett kellék egy, a valóságban is létező pisztoly, a német Mauser C94 módosításával került kialakításra, amire többek között egy - adott körülmények között amúgy teljesen értelmetlen, ráadásul csak fél - célzótávcsövet, valamint néhány egyéb kiegészítőt szerelt a film kelléktervezője.

Han Solo DL-44 Heavy Blaster pisztolya, az eredeti Csillagok háborúja filmbőlHan Solo DL-44 Heavy Blaster pisztolya, az eredeti Csillagok háborúja filmből

A fegyver a filmben halálos lézersugarakat lőtt ki, de ez természetesen csak az utómunkálatok során felvitt speciális effekteknek köszönhetően látszott így. A pisztoly ugyanis a valóságban csak hagyományos vaktöltények kilövésére alkalmas, amikkel még Greedo-t se nagyon lehetne leteríteni, a birodalmi rohamosztagosok ellen pedig tökéletességgel hatástalan lenne.

Han Solo DL-44-ére a rajongók augusztus 27-ig licitálhatnak majd. Azt, hogy végül a nyertes mennyiért tudhatja majd magának, egyelőre értelemszerűen nem lehet tudni - de az aukciósház várakozásai szerint az ikonikus fegyver 300.000-500.000 dollár (116-193 millió forint) közötti összegért cserélhet majd gazdát.