A Microsoft a napokban kénytelen volt elismerni, hogy nem egészen egy hónappal korábban kiadott egyik "fejlesztése" a Windows 10-hez valójában elrontja annak működését egyes gépeken. A KB5014666 azonosítójú az érintett masinákon az eredetileg telepített nyomtatók mellé látszólag klónbejegyzéseket hoz létre "Copy1" utótaggal - de eközben az eredeti egységeken megakadályozza a nyomtatást a továbbiakban.

Azok számára, akik belefutottak a hibába, Redmond egy igen bonyolult leírást tett közzé, amiben elmondja, hogy mégis hogyan tudják a nyomtatás képességét visszaállítani legalább az egyik virtuális nyomtató vonatkozásában az elromlott konfigurációkon. Ugyanakkor a cég azt mondja, hogy dolgozik egy javításon is, ami remélhetőleg magától is képes lesz elhárítani a keletkeztetett problémát, ami elsősorban a kevésbé gyakorlott felhasználók számára lehet fontos.

Az érintett gépeken az eredetileg telepített nyomtatók mellett azok klónjai is felbukkanhatnak, "Copy1"-gyel a nevük végénAz érintett gépeken az eredetileg telepített nyomtatók mellett azok klónjai is felbukkanhatnak, "Copy1"-gyel a nevük végén

Bár ez a hiba csak a Windows 10-felhasználókat érintheti, a Windows 11-felhasználók sem úszták meg a cég múlt hónap végén kiadott frissítéseinek telepítését gondok nélkül. Közülük ugyanis egyesek - több másik, apróbb probléma mellett - meg a Start menü elromlását tapasztalhatják, a KB5014668 folttal összefüggésben, a Microsoft által közöltek szerint.

Ráadásul ők a fontos vezérlő működését csak az érintett patch letelepítésével állíthatják helyre, vagy úgy, hogy megvárják, hogy a Microsoft időközben kiadott részleges "visszapörgető" foltja letöltődjön gépükre - de ennek záros időn belül történő megérkezésére sajnos nincs garancia, a Start menü pedig addig nem fog megnyílni nekik rendesen.