Az EVGA a héten egy olyan új számítógépház kiadását jelentette be, amihez még hasonlót sem nagyon láthattunk eddig. A cég E1 Frame Set-jében ugyanis a gép fő elemei nem a hagyományos módon, mereven kerülnek rögzítésre, hanem kábeleken függve, kvázi lógnak a szerkezetben.

Ráadásul a ház kifejezés is túlzó az új termékre, miután annak igazán nincsenek is falai. Ehelyett inkább csak egy váz az egész, ami szó szerint a keretet adja meg annak a kábelrendszernek, amin aztán az alaplap - benne a processzorral és memóriával -, a videókártya, sőt, még maga a jellemzően viszonylag súlyos tápegység is úgymond lógnak.

Az EVGA E1 Frame Set-jében a gép főbb alkatrészei mind kábeleken függenekAz EVGA E1 Frame Set-jében a gép főbb alkatrészei mind kábeleken függenek

Azért, hogy a perifériák csatlakozása ne legyen probléma az egyébként bizonyos keretek között szabadon mozgó felfüggesztett struktúrához, az EVGA az alaplapi hátsó csatlakozókat egy külön extra konzolra vezeti át, ami fixen van rögzítve a keret lábához. Ezen ráadásul három analógnak tűnő mérőóra is található, amikről többek között a processzor és a grafikus kártya aktuális hőmérsékletét lehet leolvasni.

Az E1 Frame Set-et magát - ami lényegében csak a vázat és az említett konzolt az órákkal foglalja magában -, az EVGA 1600 dollárért (630 ezer forintért) árulja, de 3700 dollárért (1.5 millió forintért) a házba jól illeszkedő tápot és RTX 3090 Ti videókártyát is mellékel hozzá.

A legdrágább, 5000 dolláros (2 millió forintos) variánsban egy szintén illeszkedő Z690-es alaplapot is ad a váz mellé, mindezeket pedig egy szintén egyedi kofferben szállítja.