A hét közepén világszerte felhasználók millió vették észre meglepetten, hogy a Facebook-on a posztok alatt nem vagy csak alig jelennek meg felhasználói kommentek. Bár a megosztások gyakran számos kommentet jeleztek a népszerűbb cikkekhez, alattuk csak az új komment írására lehetőséget adó mező volt látható, a jelzett megjegyzéseknek azonban hűlt helye sem volt.

Bár egyes posztoknál a kommentek megjelenítési sorrendjének megváltoztatásával elő lehetett "varázsolni" a hiányzó megjegyzéseket, ez nem mindig működött, és ahol igen, ott itt a jelzetteknél kevesebb komment jelent meg. Sokan a közösségi oldalról történő részleges kitiltásukat, esetleg cenzúrát sejtettek a jelenség mögött - csütörtökön azonban kiderült, hogy nem erről volt szó.

A Facebook ugyanis elismerte, hogy a kellemetlen jelenséget valójában egy bug okozta - tehát az oldal lényegében nem szándékosan, hanem egy programozási hiba miatt nem jelenítette meg a kommenteket. A probléma a Facebook webes változatát éppen úgy érintette, mint az okostelefonokon futó alkalmazását is, és a jelenséget az egész világon tapasztalhatták a felhasználók - köztük a magyarok is.

Szerencsére a problémát a közösségi oldal mérnökeinek csütörtök délutánra sikerült elhárítaniuk, így mostanra helyreállt a rendes működés az oldalon.