A Dell a napokban egy olyan új mobilalkalmazás kiadását jelentette be, ami rendkívül egyszerűvé teszi az egyébként gyakorlatlan felhasználók számára is PC-jük egyszerűbb javítási műveleteinek elvégzését. Az Dell AR Assistant ugyanis a kiterjesztett valóság (AR) technológia segítségével közvetlenül a felhasználók gépének élő képén mutatja meg, hogy mit és hogyan kell csinálni ehhez.

Az ingyenes, iOS-en és Androidon is elérhető Dell AR Assistant lépésenként vezeti végig az ügyfeleket a Dell eszközök alkatrészeinek cseréjén. Az alkalmazás ennek érdekében először azonosítja a problémát és a gépet, majd ezt követően a Dell támogatási csapatának segítségével online megrendeli a javításhoz szükséges eszközöket, alkatrészeket.

Dell AR AssistantDell AR Assistant

Ezek megérkezését követően lép a javítás a második fázisba, amikor is az alkalmazás a felhasználók mobilkamerája által a gépekről a telefonon mutatott élő képen, az arra rávetített információkkal és utasításokkal mutatja meg, hogy a régi, elromlott alkatrészek hol vannak és hogyan kell kiszerelni őket, illetve miként lehet az új, cserealkatrészt beszerelni a helyükre.

A Dell AR Assistant több mint 100 Dell számítógépet és szerverépet ismer, illetve tud ezekhez részletes útmutatást biztosítani a felhasználóknak, hét különböző nyelven. A vállalat azt mondja, hogy a nyár végéig további 20 termékkel fogja bővíteni az alkalmazást, ami ezt követően már ezek szervizeléséhez is tud majd segítséget biztosítani.