A Microsoft, miután az elmúlt fél évben már többször is jelentős átalakításokat végzett rajta, ismét arra készülhet, hogy megváltoztatja a Windows 11 tálcájának a kinézetét. Egy, a Redditen felbukkant poszt szerint ugyanis a cég egyes Insider felhasználóknál az ikonikus vezérlő sarkainak lekerekítésével kísérletezhet.

Legalábbis ezt állítja egy, a cég szóban forgó programjában résztvevő felhasználó, aki azt mondja: a napokban többször is megjelent az általa futtatott Windows 11 előzetesben a lekerekített sarkokkal megjelenő tálca. Elmondása szerint semmilyen olyan programot nem telepített, ami ezt előidézhette volna, ami - ha valóban igazat mond - arra utal, hogy tényleg a Microsoft kísérletezhet nála az új vizuális átalakítással.

A lekerekített tálca a Windows 11 előzetes változatában az egyik insider felhasználónálA lekerekített tálca a Windows 11 előzetes változatában az egyik insider felhasználónál

Ha ez valóban így van, akkor az Apple-nél egészen biztosan mérgelődnek már, hogy a Microsoft már megint "ellopott" egy ötletet tőlük - hiszen a macOS hasonló célt szolgáló vezérlője, a Dock már régóta lekerekített sarkokkal jelenik meg. Ezen kívül köztudomásúlag az almás vállalat "találta fel" a sarkok lekerekítését is az ikonokon, sőt, a telefonokon is, így egyértelmű, hogy mindenki, aki szintén lekerekít valahol egy szögletes téglalapot, csak a céget másolhatja.

Azt, hogy a Microsoft mikor és hogyan tervezi a lekerekített tálcát bevezetni a Windows 11-ben, egyelőre még nem tudni. Elvileg azt sem lehet kizárni, hogy ezt a módosítást már a Windows 12-be tartogatja a cég - bár annak kiadása azért még egy kicsit odébb lesz.