Nem sokkal az után, hogy kiszivárgott néhány kulcsfontosságú részlet a GTA VI-ról, a játékról megszólalt az azt fejlesztő Rockstart-t birtokló Take-Two Entertainment is. A cég elnöke ugyanis egy üzleti tájékoztatón szóba hozta a Grand Theft Auto sorozat következő részét is, amiről igen durva dolgokat mondott.

Új mércét fog felállítani

Ezek szerint "a Grand Theft Auto sorozat következő tételének fejlesztése már javában zajlik [..] és a Rockstar Games csapata eltökélt szándéka, hogy ismét új mércéket állítson fel nem csak a sorozat, de az egész iparág és a szórakoztatás számára is, mint ahogy azt tette minden egyes élvonalbeli kiadásával eddig", fogalmazott kicsit sem szerényen Straus Zelnick.

Bár az elnök nem ment részletekbe azt illetően, hogy milyen pontosan mik lesznek azok a fejlesztések, amikkel a GTA VI új magasságokba helyezi majd a lécet az iparág számára, ezek között valószínűleg első helyen a játék világának óriási mérete is ott lesz majd. A korábban kiszivárgottak szerint ugyanis az számos nagyvárosban fog játszódni (amik egy része a sorozat korábbi részeinek helyszíne volt, de lesznek a szériában teljesen új városok is, mint London).

Márpedig ez kombinálva a GTA sorozat "open world" megközelítésével azt jelenti, hogy olyan gigantikus terepet lehet majd a GTA VI-ban bejárni, mint eddig még egyelten másik játékban sem. A különböző helyszínek ráadásul mind jelentős mértékben el fognak térni egymástól, és több különböző kontinensen fognak elhelyezkedni. Ez lényegében azt jelentheti majd, hogy az új részben - némi túlzással - az egész világot be lehet majd járni, amihez hasonlót eddig nem nagyon lehetett látni.

Komoly munka lesz végigvinni

Elemzők arra számítanak, hogy a GTA VI misszió módja akár 5-600 játékórára is rúghat majd - azaz, ennyi (tehát napi 4 óra játékkal számolva akár 4-5 hónapig) fog tartani, mire az átlagos játékos a végére tud érni, feltéve persze, hogy minden küldetést teljesít benne.

Ugyanakkor várható az is, hogy a GTA VI-ba még az eddiginél is szorosabban lesz integrálva majd a GTA Online is, ahol a játék kiadását követően is folyamatosan új tartalmak válnak majd elérhető hosszú évekig - folyamatos szórakozást biztosítva a GTA világa által valóban elragad(tat)ott gamerek számára.

Arról, hogy a GTA VI mikor kerülhet majd kiadásra, hivatalos információ eddig még nem érkezett. Ugyanakkor a Rockstar és a Take-Two üzleti terveiből az derül ki, hogy 2023 és 2024 tavasz között jelentős marketingkampányba fog kezdeni a két cég, ami vélhetően a GTA VI körüli hírverés elindítását jelenti. Ha ez valóban így lesz, az 2023 végi, esetleg 2024 elejei megjelenését valószínűsíti a sorozat új részének.