Bár azt, hogy a Microsoft már elkészült a Windows 11 következő verziójával már egy ideje tudtuk (sőt, aki nagyon akarta, már ki is próbálhatta azt), de a frissítés hivatalos kiadási dátumát mindeddig homály övezte. A héten azonban végre kiszivárgott, hogy Redmond mikor is tervezi mindenki számára elérhetővé tenni a Windows 11 22H2-t.

Ezek szerint a Windows 11 továbbfejlesztett kiadásának érkezésére már csak alig kicsit több, mint egy hónapot kell várni, miután az - ha minden jól megy - szeptember 20-án fog világszerte a rendszer rendes használói számára is letölthetővé válni. Ezen kívül azt is lehet tudni, hogy az ekkor kiadásra kerülő új verzió meg fog egyezni a Microsoft által még május elején letölthetővé tett 22621-es builddel - ami egyben azt is jelenti, hogy utóbbi több hónapos tesztelése során semmilyen komoly problémát nem sikerült azonosítani.

Ugyanakkor kiderült az is, hogy a Microsoft még az év vége előtt még egy nagyobb frissítéscsomagot elérhetővé fogj tenni a Windows 11-hez, ami újabb fejlesztéseket hoz majd abba. Ebbe ugyanis azok az újdonságok fognak belekerülni, amik az említett május elejei build-re még nem lettek készek, de azóta már elnyerték végleges formájukat is.

Ezek között ott van például a Fájlkezelő a fülekkel bővítése, valamint a Javasolt Műveletek funkció is, ami a felhasználó által éppen kijelölt szöveg vagy adat jellege alapján kínál majd gyors lehetőséget az azzal kapcsolatos leggyakoribb műveletek elkezdésére (mint pl. dátum esetén egy naptárbejegyzés készítésére, telefonszám esetén pedig annak felhívására vagy a kapcsolatok közé történő felvételre).