Az Apple alig három hét múlva, szeptember 7-én fogja megtartani azt a nagyszabású eseményét, amin le fogja leplezni okostelefon sorozata következő generációs tagjait - tudta meg a céghez közlei forrásokból a Bloomberg. Az iPhone 14-ek mellett új iPad-ek, új iWatch-ok és új Mac-ek bemutatására is várható lesz.

Az almás vállalat a vírushelyzet javulása, és annak ellenére, hogy munkatársai számára kötelezővé tette az irodáikba történő fizikai megjelenést is, az eseményt továbbra is csak virtuális formában tervezi majd megtartani, amit a rajongók is csak streamelve tudnak majd követni. Az esemény egyes - majdan sugárzásra kerülő - szegmenseit pedig már el is kezdte felvenni, így szivárgott ki az esemény dátuma is.

Az iPhone 14-ek a hírek szerint megjelenésükben és funkcióikban sem fognak különösebben nagy változásokat hozni. Ugyanakkor az Apple az új sorozatból állítólag már elhagyja majd a legkisebb, 5.4 colos képernyőjű mini változatát, és helyette egy nagyobb, 6.7 colos képernyőjű modellel bővíti majd a "sima" iPhone kínálatot is.

Ezen kívül a legnagyobb iPhone 14-ek állítólag a korábbiaknál magasabb árcímkével érkeznek majd, mert az Apple áremelés révén próbálja majd megőrizni a készülékeken realizált profitja reálértékét az infláció ellenében is.