Az Apple hosszú évek óta az egyik legszegényesebb készülékkínálattal a piacon jelen lévő mobilgyártó, ami arra kényszeríti vásárlóit, hogy azok mindössze néhány modell közül válasszanak maguknak egyet. Egy új weboldal azonban - legalábbis gondolati szinten - véget vet az almás kialakításdiktatúrának, és lehetővé teszi bárki számára, hogy olyan iPhone-t tervezzen magának, amilyet csak akar.

A "Design the Next iPhone" ehhez rendkívül szabad kezet ad a felhasználóknak - utóbbiak ugyanis lényegében csak egy csupasz iPhone házat kapnak, arra pedig annyi kamerát, csatlakozót, gombot és logókat, illetve oda raknak, amennyit és ahová csak akarnak. Így a hátsó kamerasziget akár rákerülhet a készülék elejére is, a bekapcsológomb meg az aljára vagy a tetejére is - ahogyan éppen az illetőnek tetszik.

A saját tervezésű iPhone-ra mindenből annyit és oda rakunk, amennyit és ahová csak akarunkA saját tervezésű iPhone-ra mindenből annyit és oda rakunk, amennyit és ahová csak akarunk

Sőt, akik igazán innovatívok akarnak lenni, azok akár más Apple-termékekről ismerős kiegészítőket is rárakhatnak az általuk tervezett készülékre. Így például az guruló kerekeket is kaphat, joystickkal is el lehet látni, mi több kormánykereket vagy a tárcsázós telefonok számtárcsáját is rá lehet rakni.

Ha felhasználó elkészült a teljesen egyedi igényeinek megfelelő almás telefonnal, egy bemutatót is kérhet róla - amit maga Tim Cook, az Apple elnöke narrál szellemes (?) beszólásaival -, az erről készült videót pedig le is töltheti, hogy megossza azt másokkal. Az oldal ezen kívül megjeleníti azt is, hogy az egyedileg összeállított iPhone vélhetően mennyibe kerülne, ha esetleg az Apple tényleg elkészítené azt.

Aki elég bátor ahhoz, hogy megpróbálkozzon az iPhone-tervezéssel, az ide kattintva teheti ezt meg.