A Samsung a héten egy érdekes videót tett közzé YouTube-csatornáján, amin keresztül betekintést ad egy olyan területe, amit egyébként nagyon kevesek láthatnak. Ez pedig nem más, mint az a gyár, illetve üzem, ahol a cég összeszereli és teszteli összehajtható képernyős okostelefonjait.

Bár a mintegy kétperces klip csak felületesen foglalkozik maguk a készülékek összeszerelésének folyamatával, annál többet mutat meg abból, hogy elkészültüket követően a Samsung milyen teszteknek veti alá a telefonokat - illetve azok egyes példányait - annak érdekében, hogy ellenőrizze működőképességüket és megfelelőségüket a műszaki és minőségbeli elvárásoknak.

Így például láthatjuk, hogy miként próbálják ki robotok a mobilok nyomógombjait, érintőképernyőt, de még kameráját és vezeték nélküli töltését is - amely procedúrákon vélhetően minden készülék átmegy, mielőtt dobozába és a vásárlókhoz kerül. Ezzel szemben a videó későbbi részeiben látható merülési és hajtogatási teszteknek valószínűleg csak véletlenszerűen veti alá mobiljait a cég.