Meglepő fejleményről számolt be a napokban egy piackutató vállalat a különböző típusú telefonok használatával kapcsolatban. A Counterpoint Research adatai szerint ugyanis - a történelem során először - meghaladta a használatban lévő iPhone-ok száma az Androiddal működő telefonok számát az Egyesült Államokban.

A fejlemény azért meglepő, mert az iPhone-ok mennyiségben hagyományosan rendre elmaradtak az Androiddal működő készülék eladásai között az egész világon. Bár az Egyesült Államokban a világátlagnál mindig is nagyobb arányban fogytak az almás mobilok, de így is nem várt történés az, hogy a mérleg nyelve abszolút értékben is átbillen a javukra.

A Counterpoint szerint a dolog mögött az állhat, hogy az iPhone-okat a vásárlók jóval több ideig használják, mint az Androiddal működő telefonokat, így a használatban lévő készülékek száma hosszabb távon az almás készülékek javára tolódik el. Azt, hogy ez pontosan mennyi, a piackutató nem árulta el, de 2020-ban az Apple azt közölte, hogy az 1 milliárdot is meghaladta a világszerte használt iPhone-ok száma.