Bár az Apple termékek mindig is hírhedtek voltak magas árukról, az az árszint, amivel kedden találkozhattak a cég honlapján azok, akik az új iPhone 14 Pro iránt érdeklődtek, valószínűleg még az almás vállalat legeltökéltebb rajongóinál is kiverte a biztosítékot. Ott ugyanis azt olvashatták, hogy ha a cég új telefonját akarják megvenni, az bizony minimum 777.7777 dollárjukba - azaz, mint 311 millió forintjukba fog fájni nekik. Méghozzá havonta.

Sőt, ugyanezzel az árral találkozhattak az érdeklődők akkor is, ha az új Apple Watch vagy az új AirPods Pro termékoldalát hívták fel. Ez utóbbi egyértelművé tette, hogy a hirtelen áremelkedés mögött nem a dollár árfolyamának beszakadása és a vágtató infláció, hanem valamilyen tesztelés vagy szoftverbug állhat, ami az Apple minden új termékének árát valahogyan átírja a cég honlapján a szóban forgó, furcsán "kerek" számra.

A havi 777.777 dollár egy iPhone 14-ért még Apple-viszonyok között is durva lett volnaA havi 777.777 dollár egy iPhone 14-ért még Apple-viszonyok között is durva lett volna

Aki egyébként ennek ellenére meg szerette volna venni valamelyiket, azt kellemes meglepetés érhette ha továbbkattintott a termékhonlapról a vásárlásra. Az Apple online áruházában ugyanis már a helyes és jóval alacsonyabb - de persze a konkurensekhez képest még így is aránytalanul magas - árakkal találkozhatott már, illetve vihette végig a tranzakciót.

A hibát aztán az Apple végül pár óta után kijavította, így most már a cég weblapján a termékoldalak is ismét a rendes árakat mutatják.