Elképzelhető, hogy ha a jövőben kezünkbe veszünk majd egyet a Samsung újabb Galaxy készülékei közül, hiába is keressük majd a megszokott gombokat azon. Iparági pletykák szerint ugyanis a cég arra készül, hogy ezeket teljesen eltörölje mobiljairól - beleértve a bekapcsológombot és a hangerőszabályzót is, amik szintén eltűnhetnek azokról.

Ehelyett - állítja a szivárgás - ezek funkcióját a képernyőn megjelenő szoftgombok vehetik majd át, bár az nem egyértelmű, hogy ez a szisztéma hogyan működik majd. Ugyanakkor a kérdés állítólag már eldöntött - de az új, gomb nélküli Galaxy mobilok megjelenésére ennek ellenére még várni kell majd.

Az információk forrása szerint ugyanis az első ilyen telefon a Galaxy S25 lehet majd, ami azt jelenti, hogy legkorábban mintegy két és fél év múlva találkozhatunk majd a gombok hiányával a Samsung telefonjaiban. Az aktuális soron következő generáció, a jövő év elejére várt Galaxy S23, valamint a jövő őszre várható Z Fold 5 vagy Z Flip 5 ezzel szemben még biztosan a hagyományos megoldásokat tartalmazza majd.

Azt, hogy ez valóban így lesz -e, pár évig még biztosan nem tudjuk majd meg - bár az, hogy a Samsung milyen átalakításokat fog elvégezni akár a Galaxy S23, akár az eggyel későbbi telefongenerációjában, sokat elárulhat majd a pletyka megalapozottságáról.