Bár a YouTube az évek során folyamatosan növelte a videók lejátszása alatt beszúrt reklámok mennyiségét, a cég most egy olyan lépésre készülhet ezen a téren, ami sokaknál végleg kiverheti majd a biztosítékot. Egyes felhasználók ugyanis arról számolnak be, hogy közvetlenül egymás után akár 5-10 reklámklipet is látnak a videók lejátszása közben - ráadásul úgy, hogy nincs is lehetőségük ezek átugrására.

Ugyan az egyes hirdetések ebben az esetben jellemzően rövidek, csak 5-6 másodpercesek, de ez még így is azt jelenti, hogy a nézőknek közel egy percet kell várniuk mielőtt folytathatnák az adott videó megtekintését. A problémát súlyosbítja, hogy egyes videókon a reklámszünetek már szinte percenként is felbukkanhatnak, ami ilyen formában szinte teljesen ellehetetlenítheti a felvételek valódi tartalmának élvezését.

Az üggyel kapcsolatban a Google elismerte, hogy a közelmúltban jelentősen megnövelte az együtt, illetve egymás után lejátszott megszakíthatatlan reklámklipek számát, de elmondása szerint ezt csak egy kísérletnek szánta. Ezen kívül a cég szerint az, akinek nem tetszik a sok reklám, küldhet visszajelzést a YouTube számára az alkalmazás erre szolgáló funkciójával.

Szerintük ráadásul az, hogy egyszerre több átugorhatatlan reklámszpotot játszanak le egymás után, csak javítja a felhasználói élményt, mert így kevésbé gyakran kell megszakítaniuk a klipeket az ezek között eltelő időben.