Vasárnap kellemes meglepetés érkezett a GTA rajongói, ugyanakkor ami egyben rémálom lehet az azt készítő Rockstar számára. A kiadótól ugyanis a jelek szerint hacker meglovasították a még fejlesztés alatt álló játékot, beleértve annak forráskódját és számos egyéb anyagát is, amit közzé is tett.

Az anyagok eredetiségét időközben a Bloomberg hírügynökség egyik munkatársának sikerült megerősítettetnie a Rockstarral, ami azt jelenti, hogy nem kamuról, hanem valódi hackről, illetve tényleg a GTA VI egy korai változatáról van szó.

A hacker által közzétett anyagok egyébként megerősítenek több korábbi szivárgást is, amik szerint a GTA VI részben a régebbi GTA-k helyszínein fog játszódni, vagy hogy főszereplői egy fiú-lány, illetve férfi-női testvérpáros lesz, akiket a jelek szerint Jasonnak és Lucia-nak hívnak.

Megerősítésre került a korábbi szivárgás is, ami szerint a főszereplőket egy női-férfi testvérpáros alkotja - itt a női tag, Lucia látható a most kiszivárgott videó egy kockájánMegerősítésre került a korábbi szivárgás is, ami szerint a főszereplőket egy női-férfi testvérpáros alkotja - itt a női tag, Lucia látható a most kiszivárgott videó egy kockáján

A Rockstar maga eredetileg még idén februárban ismerte el hivatalosan is, hogy - közel egy évtizeddel az utolsó rész, a GTA V kiadása után - megkezdte a GTA sorozat következő részének összerakását. A stúdió akkor ugyan szinte semmit nem árult el a játékról, de az azt követő kisebb szivárgásokból számos részlet kiderült róla - többek között a fent már megírtak is.

A GTA VI-ról aztán idén nyár végén egy üzleti beszámolón, Strauss Zelnick, a sorozatot publikáló Take-Two igazgatója azt mondta, hogy a GTA 6 nem csak a széria eddigi csúcspontja lesz, hanem a játékok és a szórakoztatás egészének egy új szintre emelését is fogja képezni.

Bár a játék várható kiadási dátumát illetően ő is hallgatott, a cég által közzétett pénzügyi tervekből egyértelművé vált, hogy annak marketingjébe 2023 tavasza és 2024 márciusa között tervez belefogni.