Az Apple éppen csak, hogy megkezdte múlt héten iPhone sorozata legújabb, 14-es szériájának forgalmazását, de máris érkeznek a hírek arról, hogy milyen újdonságokra lehet a széria következő generációjának tagjaiban számítani. Ezek szerint az iPhone 15-ben már minden készülék rendelkezni fog egy olyan fejlesztéssel, amit az aktuális modellekben az Apple még csak a drágább modellekre korlátozott.

Ez nem más, mint a Dinamikus Sziget (Dynamic Island), ami az egyik oldalon az előlapi kamerákat szervesen integrálja a készülék képernyőjébe, a másik oldalon pedig egy többcélú kijelzőfelületet alakít ki azok körül. Ez az újítás az iPhone 14-ek esetében csak a Pro és Pro Max modelleken érhető el, a mostani szivárgás szerint azonban az iPhone 15-ben már az olcsóbb, "sima" iPhone 15 és az iPhone 15 Plus is rendelkezni fog ezzel.

Ugyanakkor más újítások továbbra is exkluzívak maradnak majd a drágább modellek vonatkozásában: köztük pl. az Apple által ProMotion-nak hívott 120 Hz-es képernyőfrissítési ráta, valamint a mindig bekapcsolva maradó kijelző is (AOD), amik az iPhone 15-ök esetében sem lesznek ott az olcsóbb változatokban.

Ezen kívül akárcsak az idei modelleknél, a jövőre bemutatkozó iPhone 15-öknél is eltérés lesz várható az olcsóbb "sima" és a drágább "Pro" változatokba szerelt processzorok között is.